about

waarom my local friend?

My Local Friend is opgericht omdat Groningen veel nieuwe, veelal internationale, bewoners krijgt. Dat vinden we super! Maar we willen ook dat nieuwe bewoners goed kunnen integreren, en de stad, haar cultuur, mensen en mores echt leren kennen. We willen dat Groningen diverser wordt, en tegelijkerheid haar eigen sterke karakter houdt.

wat

doen we?

My Local Friend is een nieuwe vrijwilligersorganisatie in Groningen. We koppelen internationale bewoners die willen integreren een-op- een met ‘oude’ Groningers, om zo voor nieuwe bewoners taalondersteuning te bieden en sociale contacten en integratie tussen nieuwe en oude Groningers te bevorderen.

 

what

do we do?

My Local Friend is a new volunteer matchmaking organisation in Groningen. We pair international residents who want to integrate one-on- one with local residents, to provide conversational language support and facilitate social contact and integration between new and old residents.

waarom vinden we dit belangrijk?

  • nieuwe bewoners leren sneller en beter Nederlands spreken
  • stadjers kunnen hun kennis en ervaring van het stadsleven delen en overdragen
  • nieuwe bewoners doen sneller volop mee in het stadsleven
  • nieuwe en oude bewoners leren elkaar kennen
  • Groningen wordt verbonden met netwerken die over de hele wereld strekken
hallo

ik ben Marian

Ik kom zelf uit Zuid Afrika en kwam naar Amsterdam voor een masters studie. Ik was in de eerste instantie niet van plan om in Nederland te blijven, en de eerste jaren was het moeilijk mijn plek te vinden, mede omdat ik de taal niet goed sprak. Na één cursus Nederlands kan je echt niet meekomen in bijvoorbeeld sociale situaties. Ik woonde toen in Amsterdam en werd via Samenspraak gekoppeld aan Lien (84). Lien en ik hebben jarenlang regelmatig gesprekken gevoerd, ze heeft geduldig mijn Nederlands gecorrigeerd en me heel veel geleerd over Nederland. Ze heeft erg bijgedragen aan dat ik nu me thuis voel in Nederland. Die mogelijkheid wil ik ook voor mensen in Groningen creëren.

Marian Counihan

Co-founder, My Local Friend

  

hallo

ik ben Eva

Ik kom uit Tsjechië en al snel na mijn komst naar Groningen heb ik taalondersteuning van Humanitas gehad. Mijn taalcoach Peter is echter veel meer dan een taalcoach geworden, hij is tegenwoordig zelfs mijn buurman! We zien elkaar lang niet meer voor taallessen, maar spreken af en toe af om samen kopje koffie te drinken en over het leven praten. Ik heb zelf veel interesse in lokale geschiedenis en uit mijn eigen ervaring weet ik hoe waardevol zo’n lokale vriend is, en helemaal als de rest van de familie heel ver weg woont.  Met My Local Friend hoop ik deze ervaring voor andere ook mogelijk te maken.

Eva Magnusková

Co-founder My Local Friend

  

neem contact met ons op